Bloemen

20 mei 2019 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Bloemen

Vanmiddag komen een moeder en jonge zoon voor een consult. Er is behoefde aan contact met de oma van de zoon. Ik heb al aangegeven dat ik niet weet wie er ‘doorkomt’ en het dus afwachten is of oma ‘komt’.

Bijzonder is dat ik voelde dat ik bloemen ‘moest’ kopen voor mijn consultruimte. Er zit een hyacint in de bos, een bloem waar mijn man Peter zeer allergisch voor is en die ik zeker niet in de woonkamer kan zetten. Bloemen voor vanmiddag. Geen idee waarom. Ik kocht ze en zette ze op het tafeltje in mijn ruimte.

Moeder en zoon zitten naast elkaar op de bank, eerst vertel ik het één en ander over hun twee en gaandeweg voel ik een oudere vrouw doorkomen. Zij maakt mij bewust van de bloemen en tafel en ‘vertelt’ me dat zij ze in de tuin had staan en plantte. Het blijkt niet de oma van de zoon te zijn maar van de moeder. Ze herkent het, ze herkent de bloemen uit de tuin van haar oma.

De oma komt met meer bewijzen, vertelt over de zoon van haar dat hij bloemen tekent. Haar achterkleinzoon beaamt het. De achterkleinzoon kwam vooral vandaag mee naar het consult omdat hij nieuwsgierig is of er leven is na de dood, hoe mooi is het dan dat deze oma doorkomt en vertelt dat zij hem bloemen heeft zien tekenen
.

Deze oma komt met aanmoedigingen voor haar. Met bewijzen dat ze vaak bij haar is en ziet waar ze mee bezig is. 
Oma geeft door dat haar kleindochter veel van bloemen houdt maar thuis geen bloemen op tafel heeft staan op dit moment. Ze moeten allebei lachen want dat blijkt te kloppen. Oma geeft aan dat ze wil dat deze bloemen met haar kleindochter mee gaan. Veel ontroering is te zien om de beide gezichten tegenover mij.

Daarom heb ik de bloemen uit de vaas gehaald, tissues eromheen gewikkeld en de bloemen aan hen meegegeven.

Hoe geniaal dit is, hoe liefdevol de Spirituele Wereld dit regelde.