Duikplank

27 augustus 2019 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Duikplank

Elke keer weer krijg ik dat zelfde gevoel als ik begin met een consult; waarom doe ik dit? Ik ‘heb nog niks’. Waar moet ik beginnen?

Tegenover mij zit de ontvanger, die mij heeft ‘geboekt’, de hele dag heeft gedacht aan dit moment, geld heeft klaar gelegd en mij aankijkt met verwachtingsvolle ogen. Wachten op wat?
Zoals altijd neem ik, na het inleidende gesprek, een diepe teug adem en spring ik als het ware van de hoge duikplank af. Ik spring en ik zie wel waar naar toe. Ik zeg ook altijd van te voren, ik heb geen idee waar ik het over ga hebben, het ontvouwt zich vanzelf.

Zoals nu ook, haar ogen sprankelen vol verwachting, ik voel in haar energie en voel de Spirituele Wereld die mij leidt.
De woorden rollen van mijn lippen. Het is alsof we bladzijde na bladzijde van een persoonlijk deel van haar leven lezen. Een creatieve geest. Kunst. Een gezin waar ze opgroeit vol liefde maar waar ze niet altijd die steun voelt van haar vader. Haar vader die goed zorgt voor haar maar haar karakter niet altijd begrijpt. Verwijdering, eigen weg in slaan. Relaties die niet en wel lukken. Ze koos toch voor de kunst. Op dat moment voel ik haar overleden vader. Hij komt met bewijzen, zijn karakter en beschrijving van de woonkamer en spullen die zij nu van hem heeft. Ze wil dit eigenlijk niet, ze verlangt niet naar het doorkomen van haar vader, toch wordt ze nu nieuwsgierig. Haar vader vertelt dat hij spijt heeft omdat hij haar niet heeft gestimuleerd in haar creativiteit. Hij wilde graag dat ze ‘goed terecht kwam’, een goede baan en voldoende geld. Nu ziet hij in dat haar hart zo blij wordt van de kunst en hij ziet hoe goed ze is en veel mensen blij maakt met haar cursussen, kunstwerken en workshops. Dat kunst haar ziels-weg is. Hij komt met excuses. Hij vertelt dat hij dingen nu anders ziet en zegt opnieuw; sorry.

Haar ogen worden zachter en ik zie meer mildheid. Meer begrip voor zijn daden van toen. De liefde tussen hen is groot al is het lijntje broos.
Ik vertel haar dat dit soort contacten niet alleen voor heling zorgt bij haar maar ook voor dáár, bij haar vader. Dat het voor hem ook fijn is dat ze nu iets dichter bij elkaar zijn gekomen.
De consulten doe ik niet alleen voor mensen hier, ook voor de mensen in de Spirituele Wereld, want het zijn nog steeds mensen, net zoals jij en ik, alleen in een andere vorm, ander jasje.

Als ik haar naar de voordeur heb gebracht en uit heb gezwaaid overvalt me een diep en warm gevoel. Gevoel van liefde voor hier en daar, dat ik elke keer weer van een andere duikplank mag springen en een ander boek mag lezen.