Hardlopen

29 december 2016 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Hardlopen

Vanochtend trok ik mijn hardloopschoenen aan, activeerde mijn Spotify op de telefoon en deed de voordeur open. Mijn zoon vroeg hoe lang ik dacht te lopen. Ik vertelde hem dat ik het nog niet wist, misschien 45 minuten, misschien langer of korter. Het hing ervan af hoe mijn lijf zich voelt. Ik heb een richtingsgevoel van nul, ben altijd bang om te verdwalen, kies altijd voor de bekende paden. Ik liep een stukje hard, zon op mijn hoofd, het was koud, ik zag mijn adem wasemen. Ik luisterde naar de muziek en dacht ondertussen aan het schrijven van een blog, die in de planning was voor de middag. Waar zou ik het vandaag over hebben? Ik laat mij altijd inspireren, door iets, wat ik zie, meemaak, ervaar of voel.

Terwijl ik aan het lopen en denken was, bedacht ik mij ook dat het soms goed is om uit mijn comfortzone te stappen. Letterlijk te stappen, ik nam een andere weg, een weg waarvan ik niet precies wist hoe ik dan een rondje kan rennen, om weer thuis te komen. Het was zelfs een beetje spannend, ik hield in mijn achterhoofd dat google-maps van de telefoon mij altijd terug kon brengen, dus zo’n groot avontuur was het ook weer niet. Het weer was prachtig, rijp op de velden, kale bomen, vogels en de zon. Het was heerlijk zo te lopen, andere omgeving, nieuwe dingen te zien. Rennen. Denken. Kijken.

Ik probeerde een weg terug te vinden maar raakte hopeloos verdwaald. Hijgend keek ik op google-maps. Ik zat volkomen verkeerd. Telefoon was ook bijna leeg. Ik prentte de route, zover het lukte, in mijn hoofd. Ik begon weer te rennen, nieuwe paadjes, weggetjes, langs boerderijen. Ik was nieuwsgierig, gaat het lukken? Uiteindelijk lukte het. Opeens zag ik een weg die ik kende. Rustig jogde ik het laatste stuk naar huis. Ik was best wel een beetje trots op mijzelf.

Ik bedacht me; met het krijgen van een healing-behandeling is dat eigenlijk precies zo; je stapt in het onbekende. Je hebt geen idee hoe het gaat, wat er gaat gebeuren. Je komt uit jouw comfortzone, een nieuwe ervaring. Zeker als je nog niet eerder een behandeling hebt gehad. Weet dan dat ik je help, je doet het niet alleen. Verdwalen tijdens het hardlopen heeft mij een prachtige ren-ochtend bezorgd. Zie het als een avontuur! Dat geldt ook voor jou als je een healing krijgt. Het is altijd afwachten hoe het gaat, hoe je het ervaart en hoe het loopt weet ik ook niet van te voren. Wel weet ik dat je dat krijgt wat je nodig hebt en aan kan.

En zo, heb ik opeens een blog geschreven. Ge├»nspireerd door het hardlopen, dat had ik van te voren echt niet kunnen bedenken. ­čÖé