Huiskameravond

11 maart 2018 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Huiskameravond

Wat elke keer weer opvalt, elke avond is anders, de mensen, de huiskamer, alles.

Ik heb het over het geven van huiskameravonden. Af en toe word ik daarvoor gevraagd. Een aantal vriendinnen, een familie, groepje collega’s, alles kan. Meestal zijn het een stuk of acht mensen. Ze komen dan rond half acht bij iemand thuis, krijgen een kop koffie of thee met wat lekkers. In de lucht hangt dan vaak een aparte sfeer; wat zal er vandaag gebeuren? Komt er een contact voor mij? Ook zitten er af en toe mensen bij die ‘er niet in geloven en sceptisch zijn.’ Dat maakt mijn werk alleen maar mooier.

Rond acht uur beginnen we dan, mijn collega en ik. Ik doe dit soort avonden graag samen met een collega medium, dat is voor ons gezelliger en bovendien werkt elk medium weer anders.

Ik leg het publiek, dat meestal in een halve cirkel voor ons zit in de huiskamer, uit wat de bedoeling is van de avond, wat er van het medium mag verwacht worden en wat wij van hen verwachten, namelijk een open houding, het medium het werk laten doen (d.w.z. Alleen ja, nee of weet ik niet zeggen) en vooral veel plezier hebben deze avond.

Wij mediums maken dan een aantal “contacten”, zoals we dat noemen, ik stem mij af op de Spirituele Wereld waar al onze overleden dierbaren zijn en ‘voel’ wie ‘naar voren stapt’ en mij laat voelen wie hij of zij is. Het is in ieder geval iemand die komt voor iemand in de huiskamer. Dat kan een oma zijn, een vriend, een buurman, leraar, van alles. Door het omschrijven wat de overleden dierbare mij laat voelen, b.v. het overlijden, zijn werk, passies, gezamenlijke herinneringen en dergelijke, kom ik tot de ontvanger die in de kamer zit.

Het zijn vaak prachtige verhalen, de herinneringen, soms ontroerend en regelmatig wordt er veel gelachen op zo’n avond. Het is elke keer weer anders en even spannend.

Rond kwart over negen sluiten we vaak de demonstratie af en is er mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen. Dit zijn vaak leuke vragen, hoe mediumschap precies werkt, hoe wij dood en levend zien etc. etc. Alles mag er gevraagd worden. Ik weet dat op zo’n avond mensen geraakt kunnen worden, na gaan denken over hoe ze in het leven staan, wat belangrijk is en wat niet.

Wil jij ook een keer zo’n avond meemaken? Laat het me weten, soms organiseer ik een avond waar mensen uitgenodigd worden, ik kan ook met jou kijken of we bij jou thuis een avond kunnen regelen. Ik doe het graag!

 

<3