Inzicht

18 juli 2018 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Inzicht

Het mailtje was kort en zakelijk. Hij vroeg of hij een keer mocht komen praten. Praten over ‘dingen voelen’, energie, gewaarwordingen. Hij wil geen reading of een healing maar even sparren. Hij zoekt iemand die hem begrijpt, die snapt wat hij voelt, die weet wat het is om in drukke ruimtes van alles gewaar te worden.

Ik schat hem midden dertig, mijn ogen zien zijn nette pak als ik hem een hand schud bij de voordeur op de ochtend van de afspraak. Nette man, type zakenman is mijn eerste indruk. Even later zit hij op de bank tegen over mij. Ik stel hem voor dat ik eerst op hem invoel, dingen over hem ga benoemen, waar de knelpunten zitten, zijn kwaliteiten, mogelijkheden en dat we van daaruit kijken wat ik verder kan betekenen voor hem. Hij kan daarna vragen stellen als hij dat wil. Hij gaat hiermee akkoord.

Bij het afstemmen op hem voel ik zijn zachtheid, zo anders dan zijn voorkomen. Ik merk hoe sensitief hij is, van alles oppikt van de mensen om hem heen. Moeite heeft met harde geluiden. Ik voel veel compassie voor zijn medemens. Dat hij graag mensen helpt, vrijwilligerswerk merk ik. Ik voel ook mentale kracht, geleerdheid. Goed met cijfers, getallenreeksen. Strakke structuren, wat zijn sterkte maar tevens ook zijn zwakte is omdat het zo’n contrast is met zijn gevoeligheid. Ik benoem dit alles en hij blijft knikken, hij is geraakt. Ik benoem zijn vak, accountant. Ik benoem zijn jeugd. Zijn gezin en zijn verantwoordelijkheidsgevoel naar zijn familie. Ik merk hoeveel energie dit alles hem kost. De lat zo hoog leggen, gevoeligheid zijn voor geluid, stemmen, sferen en daarnaast ontzettend goed zijn in je vak terwijl accountancy eigenlijk helemaal niet bij zijn diepe eigen ik past, zijn ziel. Ik praat 20 minuten en al die tijd zegt hij niets meer dan ja, nee of knikt zijn hoofd of vult kort iets aan.

Hij zucht diep en veegt met zijn handen over zijn ogen. Net als ik denk, het gaat niet goed, ik doe het fout, zegt hij; “wat fijn dat je dit alles ziet en snapt! Dat je dit alles herkent en benoemt. Niemand om mij heen begrijpt wat ik voel en jij geeft precies aan hoe het zit! Maar.. wat nu? Hoe moet het verder?”
Ik help hem inzien wat zijn mogelijkheden zijn, hoe hij dingen op kan pakken. Dat hij dingen naast zijn werk kan gaan doen. Daar mee te beginnen. Ik vertel hem welke wegen er zijn. Verklaar hem wat hij voelt en waarom. Probeer dingen te verduidelijken. Inzicht te geven. Uitleg.

Dat deze afspraak van ongeveer een uur hem geholpen heeft, lees ik in een mail die hij mij de volgende dag stuurt. Prachtig om te lezen.

Zo fijn dat ik iemand ook op deze manier mag helpen. Dit is niet een klassieke reading, toch is het een reading die wel veel vaker wordt aangevraagd. Het is mooi om te zien dat je op deze manier handvatten krijgt waarmee je jouw leven een positieve draai kunt geven en meer vanuit je werkelijke ik kan gaan leven. Dit soort afspraken vind ik geweldig om te doen.