Kaarten

25 mei 2020 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Kaarten

Mijn vader is een fervent amateur kunstschilder, al sinds ik mij kan heugen rook het op zolder naar terpentine, wat hij gebruikte bij zijn olieverfschilderijen. Ook tekenen kan hij heel goed, op mijn verjaardag maakte hij altijd een grote tekening met vrolijke afbeeldingen en “Hiep hiep hoera… Jessica -zoveel jaar-“. Voor mij was het gewoon, ik dacht dat elke vader kon tekenen en schilderen, dat elke vader een ruimte in huis had waar het naar verf en terpentine rook. In de loop van de jaren merkte ik dat het anders lag. Niet iedereen schildert. Of tekent. Wel heeft hij mij er vaak bij betrokken. Liet hij zien welke materialen er bestaan. Hoe je dingen kunt tekenen. Leerde hij mij hoe je de penselen moet onderhouden. Hoe de kleuren te mengen en tijd te geven aan de schilderijen. Soms moet je even wachten. Tot iets droog is of om afstand te creëren als je even vast zit.

In mijn jeugd heb ik vele jaren niks gedaan met deze creativiteit, soms pakte ik het weer even op, dan liet ik het weer gaan. Ooit hebben mijn vader en ik samen op zijn werk een kleine expositie gehad, hij met zijn olieverfschilderijen en ik met abstractie werken. Toch liet ik het daarna weer liggen.

Jaren later verdiepte ik mij in het mediumschap. Ik leerde ook hoe belangrijk kleur is. Hoe je daar mee kunt werken. Ook volgde ik verschillende workshops die ingingen op het combineren van tekenen/schilderen met mediumschap. Aurographen, verschillende soorten schilderijen, heel boeiend. Echter, opnieuw liet ik het liggen.

In 2018 is de Stichting Spiritualisme en Mediumschap Nederland opgericht, ik participeer daar, als penningmeester, in het bestuur. De Stichting heeft als doel een museum en bibliotheek op te richten op het gebied van Mediumschap en Spiritualisme, nationaal en internationaal. Waarbij de bedoeling is dat er belangrijke historie bewaard blijft en voor publiek toegankelijk. In die hoedanigheid wilde ik graag geld genereren voor deze Stichting, omdat mijn hart uit gaat naar het uitdragen van kennis over mediumschap en haar historie.

Ik ben in dat jaar begonnen met persoonlijke kaarten te maken, door oproep op Facebook te plaatsen; wie wil een persoonlijk kaartje met uitgeschreven reading, speciaal voor jou. In ruil voor een donatie aan de Stichting. Dat liep gelijk heel goed en gaandeweg werden de kaarten gedetailleerder en de readingen uitgebreider. Foto’s van de kaarten kan je vinden op mijn Instagram en Facebook pagina. Binnenkort heb ik er 36 stuks gemaakt. Daarnaast ben ik online speed-consulten gaan geven waarbij in een kort consult via Skype/Messenger-videobellen een snel kaartje maak waarbij ik tegelijkertijd een reading geef. Super leuk om te doen, heel dynamisch en vaak hebben de ontvanger en ik heel veel plezier.

Omdat het maken van de kaarten heel veel tijd kost, heb ik besloten de kaarten voor een vast bedrag te gaan maken en de speedconsulten in ruil voor een donatie. Beide zijn erg leuk om te doen en het is fantastisch om de enthousiaste reacties hierover te mogen ontvangen.

Het is mooi om te merken dat al die input van creativiteit vanuit mijn jeugd al een investering zijn geweest in wat ik nu mag doen. Dat is niet voor niks geweest. Daar ben ik heel zeker van.