Lavendel

18 september 2018 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Lavendel

Haar had ik al eens een healing gegeven en een reading op afstand via Skype. Dat er een klik tussen ons was merkte ik al snel. Zo bijzonder om dat te voelen zonder dat je iemand in het echt hebt ontmoet. De reading was mooi en bracht een mooie vertrouwensband. Ze wilde nog een keer een healing en ze genoot ervan, het gaf haar rust. Daardoor kwam ze op het idee om mij te vragen of ik haar vader ook een keer op afstand wilde behandelen. Ze vertelde dat hij de ziekte Parkinson heeft en hoopte dat hij met een healing wat verlichting van zijn klachten zou krijgen.

De ziekte van Parkinson ken ik goed, ik heb een aantal patiënten bij mij in de mondhygiënepraktijk die deze ziekte hebben. Ik ken de stijfheid, de achteruitgang van het lijf, vaak ook de hersenen en de mobiliteit. Soms depressiviteit. Prins Claus had destijds deze ziekte ook. Hierdoor was ik extra gemotiveerd om iets voor de vader van haar te betekenen. Iets te mogen doen want als mondhygiënist kom je vaak niet verder dan wat vaker de mond reinigen (want poetsen gaat zo lastig met de stramme handen).

Het bijzondere was dat de communicatie via haar liep, wij appten met elkaar, zij las het voor en typte het antwoord. Ik vroeg dingen zoals; ligt hij lekker? Heeft hij vragen?

Hij was daarna lekker gaan liggen en zij verliet de kamer terwijl ik in mijn huis de healing voor hem inzette. Ik voelde gelijk de stijfheid, corset-gevoel en het ‘zware hoofd’. Bizar om eens te voelen hoe het is om Parkinson te hebben. Het voelde als heel zwaar, letterlijk zwaar lijf, strak en stijf maar ook ging het door mijn hoofd hoe zwaar dit mentaal voor iemand moet zijn. Ik zakte dieper weg en rook opeens lavendel. Kort maar het was onmiskenbaar lavendel.

Later op de dag appen we nog even na. Haar vader blijkt zich een stuk beter te voelen en zijn benen lichter. Het was zijn eerste healing en het beviel hem goed. Ik vraag naar de lavendel. Aangezien ik lavendel associeer met Frankrijk denk ik in de eerste instantie dat hij vaak in Frankrijk komt. Dat is echter niet zo. Toch staat ze paf: hij blijkt sinds kort een Ambi-pur luchtverfrisser in de kamer te hebben met lavendelgeur… Voor mij een prachtig bewijs van de verbintenis die deze man en ik hadden tijdens de afstandhealing.

 

<3