Medium Consult Fluit

Voordat ze komt trek ik een kaart voor haar en voel ik in wat het mij vertelt over haar. De kaart laat een man zien die een dwarsfluit bespeelt. Veel blauwe en paarse kleuren. Duwtje in de rug, heeft ze nodig, merk ik. Wat power, wat kracht. Ze ‘weet’ maar durft nog niet. Kiest de veilige weg die haar niet echt gelukkig maakt. Dat voelde ik van te voren en het bleek inderdaad dat lef tonen haar meer leven geeft. Ze weet. Nu nog de stappen zetten. Ik benoem de issues in haar werk en privéleven.

Leven is meervoud van lef. Aan het eind van het consult laat ik haar de kaart zien. Ze reageert verrast. Ze vertelt dat ze lang geleden dwarsfluit speelde en deze week de muziekschool heeft gebeld om opnieuw fluitlessen te nemen. Jammer dat ik dit niet zelf heb ‘opgepakt’, denk ik bij mijzelf. Op dat moment ‘hoor’ ik serene muziek, dat hoge fluitgeluid. ‘Zie’ ik haar wegzinken in het fluiten en opgaan in alles. ‘Je raakt geïnspireerd door de muziek, het helpt je keuzes maken. Wat goed dat je dit weer oppakt, het zal jou helpen.’ Ontzettend mooi hoe een kaart helpt het consult mooi af te ronden. Het blijft een feestje, deze ontmoetingen.