Wie ben je?

17 juni 2018 door Jessica in Blog 0 reacties
Slide Image
Wie ben je?

‘Wat wil je later worden?’, is een vraag die vaak wordt gesteld aan kinderen. Soms zitten ze nog in de eerste groepen van de basisschool en zijn hun hoofdjes alleen bezig met spelen, zand, autootjes, poppen, rennen en vooral met plezier maken. Wat wil je later worden…alsof ze nu niet iets of iemand zijn. Wat wil je later worden…dat impliceert dat je nog niet af bent, nog ‘gekleid’ moet worden.
Je bent al iets. Wat voor beroep wil je, is eigenlijk de vraag. Waar je jouw inkomsten mee wil bewerkstelligen. Zo lastig voor een kind, een kind dat alleen bezig is met nu en straks. Niet met later, want dat is er nog niet, waarom zou je je daar nu druk over maken…
Als we ‘groot’ zijn, volwassen, is vaak de eerste vraag, als je kennis maakt met iemand; Wat doe je? Wat is jouw beroep? Blijkbaar ben je jouw beroep. Terwijl jouw beroep vooral zorgt voor jouw inkomsten. Het is natuurlijk fijn als je van jouw werk houdt en het met veel plezier doet, echter, je BENT het niet.
Zo kan het komen dat je jaren jouw werk doet, in alle tevredenheid (soms ook niet), relatie krijgt, kinderen (of niet), leuk woont, vrienden. Het lijkt je allemaal goed af te gaan. Toch wringt er iets. Je voelt je niet helemaal happy, vage klachten. Je baalt ervan want ja, ogenschijnlijk is er niets aan de hand.
Dit is vaak het moment waarop jouw eigen ik, jouw diepste binnenste, roept dat zij gehoord wil worden. Dat sommige dingen anders kunnen, dingen waar je nu niet mee bezig bent, soms wel van droomt. Wat je weg beredeneert, want hoe dan? Ik heb er geen tijd voor, geen geld. Of dat je iets voelt knagen maar niet weet wat het is.
Dat is één van die momenten waarop mensen de keuze maken om bij mij te komen. Ze komen binnen en zeggen dingen in de trant van: Ik ben zo onrustig. Ik ben zo verdrietig maar weet niet waarom. Ik ben zoekende maar weet niet waarnaar. Ik voel dat dat dingen anders ‘moeten’ maar hoe? Ik voel mij van binnen zo leeg, ik heb dromen om alles om te gooien maar hoe dan? Waarom?

Herken jij dat ook? Ik kan invoelen op wat jouw krachtpunten zijn, jouw valkuilen, jouw ‘zielswens’ aangeven. Wie ben je nou werkelijk? Dus niet de ‘jij’ die je hebt gecreëerd maar de jij die je echt bent. Door dat soort dingen te benoemen komt er vaak meer helderheid en duidelijkheid.
Eigenlijk vertel ik je niks nieuws maar ik vergroot alles, leg alles onder een microscoop en zoom in op jouw unieke ik. Wat wil jouw ík?
In één consult komen vaak vele aha! momenten. Zie je de patronen waarin jij je beweegt, waarom je dingen doet of laat. Daar kan je dan verder mee, kan je dingen aanpakken, veranderen. Meer grip krijgen op je eigen leven. Weten waar jij voor staat en wat jouw mogelijkheden zijn.