Coaching traject Hans

Zijn pensioen nadert. Het grijpt hem naar de keel, al die lege dagen in het verschiet. Zijn omgeving klopt op zijn schouders en zeggen dingen zoals; ‘Dat wordt lekker genieten straks’ of ‘Heerlijk, alle dagen vakantie!’ Maar Hans wil geen vakantie, hij wil graag verder in zijn baan. Hij heeft er slapeloze nachten van en komt daarom bij mij.

Bij een kop koffie laat ik hem vooral eerst van zich af praten. Het zit hem erg hoog, dat hele pensioen. Terwijl hij praat, schrijf ik kernwoorden van wat hij zegt op papier. Ik maak, nadat hij uitgesproken is, een samenvatting van wat hij heeft verteld. Alleen al dat ik luister zonder tegen te werpen hoe fijn het zal zijn als hij met pensioen is, helpt al veel, zie ik. Door de erkenning van zijn probleem en dat hij zijn hart mocht luchten is de eerste stap gezet.

We kijken naar zijn persoonlijkheid, proberen door wat testen te doen inzicht te creëren waarom zijn werk zo belangrijk voor hem is. Van daaruit nemen we de volgende stappen. Hans leert dat het met pensioen gaan niet zwart-wit is, dat er veel grijstonen zijn en dat er nog verschillende mogelijkheden zijn om zijn kennis en vaardigheden in te zetten. Hans weet nu wat hij kan en zoekt nu zelf naar de juiste invulling van de dagen. Hij slaapt weer goed en ziet de toekomst zonniger tegemoet.

(Naam Hans is fictief)