Spiritueel

Ergens rond 2005 begon ik mij voorzichtig spiritueel te ontwikkelen. Beetje ‘hobbymatig’ noemde ik dat. Waar een ander zich bezig hield met kleien, fotograferen of breien, ging ik aan de gang met mijn intuïtieve ontwikkeling. Ik bleek het vooral leuk te vinden. Ik was totaal niet bezig met het praktiseren voor anderen. Het was iets voor mijzelf, iets waar mijn hart warm van ging kloppen en waar ik met rode wangen van thuis kwam, na een dag cursus.

In 2014 kreeg ik een behoorlijke pittige burn-out. Naast de ‘normale’ redenen zoals te volle agenda, alles goed willen doen en geen hulp willen vragen, ging de burn-out vooral over dat ik op zielsniveau dingen aan de kant schoof. Dat ik vooral luisterde naar mijn hoofd, mijn ego. In mijn burn-out heb ik door schade en schande geleerd om vooral te luisteren waar mijn hart en ziel behoefde aan hebben, wat mijn ware ik nu ècht wilde. Dat mijn hoofd in dienst daarvan is en niet andersom. Het luisteren naar je ziel wat fluistert is niet altijd de makkelijkste weg maar brengt je wel daar waar je eigenlijk naar toe wil. Daar wie je werkelijk bent.

Graag help ik anderen die ook de keuze maken om eens te kijken wat je op zielsniveau wil. Welke dromen zijn er? Welke wensen? Wat kies je vanuit je hoofd, wat vanuit het buikgevoel? Hoe weet je het verschil? Hoe kan je daarmee aan de gang?