leefcoaching

Leefcoaching

BLIJDSCHAP

Vorige week ontving ik een mail van iemand die af en toe bij mij komt voor een coachingsessie: ze heeft een baan! Hoe heerlijk is dat! Vreugde alom. Toe ze de eerste keer kwam, was er sprake van een wirwar van aandachtspunten. Ik ben begonnen met vragen stellen. Ik ben altijd zo benieuwd wie je bent, wat er in jou omgaat, waar je tegenaan loopt. Ik vraag ook naar voorbeelden, meerdere graag, zodat ik een beeld kan creëren van wat er speelt. Samen vatten we het samen, geven we met woorden er vorm aan. Kijken we of we het op kunnen lossen, aanpakken of dat het blijft bij waarnemen dat er een probleem is.

Ik werk graag met de enneagram en andere kaartvormen om situaties, probleemgebieden te visualiseren en daardoor doelgericht te werken naar beter. Zo ook bij haar. Stapsgewijs werkten we in een aantal afspraken de verschillende issues uit. Wat is belangrijk voor je, waar wil je naar toe en wat dient niet meer. Ik ben geen standaard coach en al helemaal geen therapeut. Ik heb verschillende opleidingen gedaan en gebruik de tools die bij mij passen.

Uniek dus, net zoals mijn praktijk heet. Deze week kwam ze weer, trots dat ze de baan heeft, blij met de vooruitgang die ze boekt, ook in de privé-sfeer. Het was die rechte rug, de grote lach, die ultieme blijdschap die mijn ogen een beetje vochtig maken. Ze kneep in mijn arm en nog eens. Wat gaaf dat het zo goed gaat.