Waarom Coaching

WAT KAN WEL?

In 2019 ben ik begonnen met online sporten, tijdens de Corona zelfs vaak, vijf keer per week. Ik voelde mij helemaal de bink, sterker, slanker. Totdat een knieblessure de boel omgooide. Minder sporten, anders sporten, fysiotherapie en sportarts. Daarna kwam er een schouderblessure erbij. Echo’s, fysiotherapie en barbotage.

Die vijf keer per week werden wandelingen buiten. Ik woon buitenaf, al bijna twee jaar en had eigenlijk nog niet echt mijn omgeving ontdekt. Wat een nood was, werd een deugd.
Afgelopen jaren heb ik mijzelf getraind om vooral te kijken naar wat wel kan. Hoeveel mensen kunnen niet zelf het bed uit? Kunnen niet hun eigen koffie zetten? Is een wandeling maken een no go?

De wandelingen brachten mij ook wat meer rust, minder go-go-go en meer ‘kalm aan dan breekt het lijntje niet’. Net op het moment dat ik dacht; die zere knie blijft kwam er een verbetering. De schouder bevraagt nog wat geduld maar sporten heb ik langzaamaan weer opgepakt.

Mijn lijf, dat al vele jaren toch wel wat uitdagingen geeft, dwingt bij mij respect af. Ik zorg voor haar. Ik train weer digitaal, maar kijk nu vooral wat gaat en wat ze liever laat. Ik merk bij de coaching sessies, die ik geef, dat veel mensen dit soort ervaringen hebben. Gezonder willen leven, andere keuzes willen maken, willen veranderen, dromen najagen maar tegen al of niet bestaande drempels, muren of valkuilen aanlopen. Laat mij je helpen. Kleine stapjes naar beter. Want hoe klein ook, elke stap is er een en zet jou in een positievere vibe.
Een kennismakingsgesprek is gratis. Kan online of bij mij in Haaksbergen.